• +30 215 510 6592
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Χρήσιμες εφαρμογές

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Μια συλλογή από κάθε τύπου εφαρμογές, χρήσιμες για όλους, η οποία θα επεκτείνεται συνεχώς. Η πλειοψήφία τους αφορά Open Source [ανοιχτού κώδικα] εφαρμογές -σημειώνονται με αυτό το εικονίδιο -, χωρίς όμως κάτι τέτοιο να είναι απαραίτητο, ενώ αναφερόμαστε σε προγράμματα για Windows, θεωρώντας πως οι περισσότεροι αναγνώστες βρίσκονται σε αυτή την πλατφόρμα. Είναι οι εφαρμογές που χρησιμοποιούμε και εμείς καθημερινά, ή έχουμε στο οπλοστάσιό μας για κάθε ενδεχόμενο!

τελευταία προσθήκη 03/2022

Λίγο από όλα παρακαλώ! 

Παραθέτουμε τις παρακάτω εφαρμογές, σχεδόν με τη σειρά που συνηθίζουμε να τις εγκαθιστάμε σε ένα νέο υπολογιστή. Η παρακάτω λίστα είναι συνοπτική, δεν αποσκοπεί σε αναλυτική παρουσίαση ή tutorial χρήσης του κάθε προγράμματος, όμως αν υπάρχει σχετικό post/video θα παραθέτουμε το αντίστοιχο link [σύνδεσμο]. Αν πιστεύετε ότι λείπει κάτι από την παρακάτω λίστα δεν έχετε παρά να μας στείλετε ένα μήνυμα.

Γενική Χρήση

Firefox

Το πρώτο πρόγραμμα εγκαθιστάς σε νέο υπολογιστή είναι ένας browser και σβήνεις τον Edge -αλλιώς ο Internet Explorer-. Η χρήση του Chrome δεν συνιστάται για διάφορους λόγους...

7-zip | Peazip

Ζιπ & Ανζιπ. Υπάρχει κόσμος που ακόμη χρησιμοποιεί το WinRAR που θα λήξει σε 30 μέρες. Το 7-zip κάνει τη δουλειά, και το 7z είναι μερικές τάξεις ανώτερο από τα απλά zip αρχεία ή τα rar (που υποστηρίζονται). Έχει σπαρτιατικό περιβάλλον. Αν θέλετε κάτι πιο όμορφο, επιλέξτε το Peazip που επίσης υποστηρίζει όλους τους τύπους αρχείων.

AIMP

Για εμάς ο καλύτερος music player εκεί έξω. Για τους παλιούς θα θυμίσει τις καλές εποχές του WinAMP. Εμ, για όσους έχουν ακόμη αρχεία μουσικής offline.

FastStone Image Viewer | irfanview | ImageGlass

LibreOffice

Η Open Source σουίτα γραφείου, εναλλακτική του Microsoft Office.

NetMeter Evo

SMPlayer | VLC

Πριν το NetFlix, την εποχή των torrent πρώτα κατέβαζες την ταινία και μετά χρειαζόσουν ένα πρόγραμμα για να τη δείς. Ε... τα SMPlayer ή VLC παραμένουν ζωντανά από τότε.

PDF-XChange Viewer

PDFCreator

SpiderOak | Syncplicity | Dropbox

Process Explorer

AMP WinOFF

TaekWindow

PowerToys

Rename Master

FreeDownloadManager

Halite

Για προγραμματιστές

Advanced IP Scanner

AxCrypt | KeePass

CDBurnerXP

Αν και είναι μια τεχνολογία που εξαφανίζεται, κάποιοι απο εσάς ακόμη μπορεί να χρειαστεί να κάψουνε κανένα CD/DVD. Μικρή σημείωση: Ίσως το πρόγραμμα παραμένει στη λίστα γιατί έχουμε βοηθήσει στη συγγραφή του Help File αλλά και την αρχική μετάφραση στα Ελληνικά.

GIMP

Rufus

MariaDB | PostgreSQL

Sublime | NotePad++

Python & PyCharm

Sysinternals Suite

Συλλογή μικρών εφαρμογών που εδώ και χρόνια -από το 2006- ανήκει στην Microsoft. Γραμμένα από τον Mark Russinovich που είναι πλέον CTO του Microsoft Azure... Αν όχι όλα μαζί θα σας φανεί πολύ χρήσιμο το Autoruns.

Custom Post Format


Σταθερά Planck

Στη φυσική το γράμμα h συμβολίζει τη σταθερά Planck. Την ελάχιστη ενέργεια...


Δημοφιλή Tags

© 2024 grhpas development. All Rights Reserved.